Közösségünk

.

Kapcsolat

  +36 70 329 4305 

Cím: 4225 Debrecen, Március 15. u. 70.

E-mail cím: gargyasandor@gmail.com

Honlap: www.jozsavet.hu

Facebook: facebook/jozsavet

Tanácsadás, cikkeink
2017.12.01 13:40

Miért szükségesek az oltások

 

Miért fontos a védőoltás ?

Évente sok kutya, macska betegszik meg, vagy pusztul el olyan fertőző betegségek miatt, amelyeket vakcinázással meg lehet előzni...
Tovább a cikkhez>>>>
MIÉRT KELL ÉVENTE OLTATNI A KUTYÁMAT, MACSKÁMAT ?

Miért fontos a védőoltás ?

 
Évente sok kutya, macska betegszik meg, vagy pusztul el olyan fertőző betegségek miatt, amelyeket vakcinázással meg lehet előzni.
A fertőző betegségeket okozó vírusok és baktériumok nagyon elterjedtek a kutyák és cicák között. A nem oltott kisállatokra óriási veszély leselkedik, hogy megbetegszenek és elpusztulnak parvovírus okozta bélgyulladás, szopornyica, fertőző májgyulladás, leptospirosis vagy kennel köhögés és szövődményeik következtében.
Tény, hogy a fertőző betegségek esetében a megelőzés a legfontosabb, hiszen számos betegség következményét gyógykezeléssel már nem tudjuk megszüntetni. Amikor a kutya, macska már megbetegedett, a tüneteket súlyos költségek árán valamennyire enyhíteni lehet, de ez nem mindig jár sikerrel. A kutya vakcinázása a tulajdonos felelőssége és érdeke egyaránt, mivel a nem oltott kutyák fertőzési forrást jelentenek a többi kutya számára is.
 
Néhány szó a vakcináról
A vakcinában található gyengített vagy elölt mikroorganizmus aktiválja a szervezet saját védelmi rendszerét és ezáltal a szervezetben védőanyagok, ellenanyagok képződését indukálja. Ezek az ellenanyagok védik meg a fertőző betegségek ellen a kutyát. Ezt a védelmet nevezzük immunitásnak.
Az általunk használt oltóanyagok hatékony és biztos védelmet nyújtanak a következő betegségekkel szemben:
  • szopornyica,
  • parvovírusos bélgyulladás,
  • coronavírusos bélgyulladás,
  • fertőző májgyulladás,
  • leptospirosis,
  • kennel köhögés.
A kölyökkutyák védőoltása
 
A kölyökkutya alapimmunitásának létrehozásához 7-8 hetes kortól kezdve valamennyi fertőző betegség ellen oltást kell kapnia. Az anyától kapott ellenanyagok szintje (maternális immunitás) egyre csökken. Ezek a védőoltások a kölyköknél csak akkor hatékonyak, ha megismétlésre kerülnek, hogy a szervezet memória-sejtjei jól rögzítsék azt. Állatorvosa tájékoztatja Önt a kutyus számára szükséges valamennyi oltásról és arról, hogy meddig nem érintkezhet más kutyákkal, azaz nem mehet ki utcára. Az állatorvos a védőoltásokat oltási könyvbe írja be, hogy nyomon lehessen követni, milyen fertőző betegségek ellen védett az állat. Ez nagyon fontos dokumentum, a kötelező veszettségoltásokat is tartalmazza és kiállítások, utazások esetén az állat egészségi állapotának igazolására szolgál.
 
 
 
 
Felnőtt kutyák védőoltása
 
A kölyök állatok alapoltásokkal szerzett védettsége nem tart egész életükön át. A védőoltásokat évente egyszer ismételni kell, hogy a felnőtt is biztosan védett legyen a fertőző betegségek ellen. Az évi ismétlő oltások emlékeztetik, felfrissítik a kutya immunrendszerét. Az ismétlő oltások azért is fontosak, mert az állatorvos ellenőrizni tudja kutyánk egészségi állapotát.
 
Mi a teendő, ha a kutya kölyökkorában nem kapott oltásokat, vagy az
   évi védőoltást nem kapta meg ?
Azonnal kérdezze állatorvosát, mert a fertőző betegségek kórokozói nagyon elterjedtek a környezetben. Az oltások elhagyása veszélyezteti kutyája és a többi kutya egészségét !
 
védőoltások és a paraziták elleni kezelés
A kölyök állatok nagyon gyakran születnek parazitákkal fertőzötten. Ha szervezetükben paraziták vannak, akkor az alapoltásokra nem tud a szervezet megfelelő immunválaszt adni. Legjellemzőbb a bolhásság, és az orsóférgesség, mindkettő ellen léteznek hatásos szerek. A vakcinák nagyobb védelmet tudnak biztosítani a parazitáktól mentes kölyök állatokban !
 
ALEGJOBB MEGOLDÁS KUTYÁNK ÉS CSALÁDUNK
EGÉSZSÉGÉNEK BIZTOSÍTÁSÁHOZ
AZ ÉVES RENDSZERES 
VÉDŐOLTÁSOK ALKALMAZÁSA !
 
 
Honlap készítés